Beloften 7 - 3 : voor de thuisploeg was er al op vrijdagnamiddag goed nieuws. Voorzitter Eddy Lambaerts, coach Kurt Gessner en een zeer goede advocaat waren in Brussel hun beroep gaan pleiten tegen de schorsing van de trainer en de zware boete voor de club. Het verdict was dan ook geweldig.

Coach Gessner werd volledig vrij gesproken en de boete zeer sterk verlaagd. Kurt vrijdagavond terug op zijn vaste stek en kon direct beginnen puzzelen. Hicham en Ajouaou waren beiden geschorst maar zoals steeds had de trainer een plan en zijn spelers wisten wat ze moesten doen.

De wedstrijd begon en één ding was meteen duidelijk. Roselies kwam niet om te voetballen en trokken zich niets aan van de toeschouwers. Bij elke stilstaande fase wisselden de bezoekers hun keeper in een veldspeler.

Die veldspeler was niemand minder dan speler-trainer Zico, vroeger een echte topper in het Futsal maar op zijn veertigste verworden tot een zielige ex-ster. Onbegrijpelijk dat iemand met dergelijke ingesteldheid ook nog coach (T2) is van onze nationale zaalvoetbalploeg. Slechts één opdracht kregen de bezoekers mee, vanaf de eerste minuut de bal rond spelen tot Real besloot om aan te vallen en de thuisploeg op een counter te pakken. Real kreeg in de eerste vijf minuten 95% balbezit maar de spelers besloten iets te overhaast op doel te trappen. Deze schoten gingen dan net naast of op een sterk presterende keeper van Roselies.

Na 8 minuten werd een foutje bij Real genadeloos afgestraft door Roselies, 0-1. Dertig seconden later stonden de bordjes al gelijk. Actie van El Kharroubi en zijn assist werd binnen getikt door kapitein Bouyakoubi. 1-1.

De eerste helft ging gewoon verder met balbezit en schoten uit de tweede lijn voor Real en een bezoekend team dat gewoon probeerde om geen doelpunten tegen te krijgen. 1-1 werd dan ook de ruststand. Twee keer de paal na een actie van Zerouali maar toch te weinig gebracht door Real.

Snelle balcirculatie

Tweede helft ging Real hun balcirculatie wat versnellen en dit resulteerde dan ook in een snelle goal. 22' Kherouach eindelijk de verdiende 2-1 maar Roselies dat hun eigenzinnig spelletje bleef spelen werd nu wel helemaal overdonderd wanneer de thuisploeg de 3-1 tegen de netten schoof. Na 25' tikte Marouane de rebound binnen na een mooi schot van Mouhcine Zerouali.

Keeper Talhaoui probeerde de wisselende keepers nog te verschalken maar zijn bal ging net over. Nog hield Real niet op met scoren. In minuut 27 een knappe actie van Mouhcine en Marouane scoort weer 4-1. Roselies weet geen enkele serieuze aanval op te bouwen en dreigt enkel op stilliggende fases.

Real weer met een mooie aanval nu opgebouwd door Bouyakoubi en El Kharroubi en het is Mouhcine die de bal mag binnen leggen 5-1. Roselies zowaar over de middenlijn en scoort een minuut voor het einde nog de 5-2 na een onoplettendheid achteraan bij de thuisploeg. Verder kwam Real niet en Roselies wilde niet, eindstand 5-2

Besluit van de wedstrijd. Geen mooie wedstrijd want daar heb je twee ploegen voor nodig die willen voetballen en bij Real werd vooral Ajouaou hard gemist voor zijn acties.

Kwartfinale beker in Hasselt

Volgende week woensdag staat er de ¼ finale op het programma. Real mag naar Hasselt waar het hopelijk kan stunten tegen deze topploeg. Hasselt heeft zeer hoge ambities en hebben zich nog serieus versterkt met een buitenlandse speler, het Spaanse toptalent en beloften International Gonzalo Galan Carsi om zo in beker en play-offs ver door te stoten.

Real is bij deze dus gewaarschuwd. Ook aan onze supporters vragen wij om in Hasselt onze ploeg aan te moedigen maar enkel op een FAIRE en SPORTIEVE manier.

Winst voor beloften

Beloften van Real Noorderwijk wonnen ook van Roselies met 7-3. Hierdoor blijven zij mooi op een tweede plaats staan in het klassement. Doelpunten werden gescoord door Hamza, Jamal, Smail, Bouyakoubi en Anas 3x.

Speelden voor Real Noorderwijk: Morad Talhaoui, Marouane Abderrahim, Mouhcine Zerouali, Davy Van Bael, El Kharroubi Abderrahim, Karim Bouyakoubi, El Merboh Bilal, Abdullah Kherouach, Ait Ikkou Hamza,Bahloul Smail, Oucheikh Jamal, Bouyakoubi Yassin

Doelpunten waren van: Marouane Abderrahim (2), Mouhcine Zerouali, Abdullah Kherouach, Karim Bouyakoubi.